Blauw Bloed: royaltykenners starten petitie om programma te behouden

2021-12-31 18:22:20 By : Mr. Leo Peng

Tv-programma Blauw Bloed staat helaas op de lijst om te verdwijnen van de buis.

Gisteren werd bekend dat het programma Blauw Bloed van de buis moet verdwijnen. Vorsten-hoofdredacteur Justine Marcella en royaltyfan Oscar Meijer laten het er niet bij zitten en zijn een petitie gestart om tv-programma te behouden. Ze hebben al heel wat handtekeningen van koninklijkhuisfans verzameld.

De redactie van Blauw Bloed doet wekelijks verslag van onder andere de werkbezoeken van onze koning en koningin en volgen de leden van het koninklijk huis van dichtbij. Gisteren werd bekend dat na Opgelicht?! en Typisch ook zij bij de NPO moeten verdwijnen. Justine Marcella zette daarom gisteravond een petitie op. De omschrijving van de actie luidt: 'Wij, koningshuisliefhebbers van Nederland, constateren dat er behoefte bestaat aan een wekelijkse update over de activiteiten van de Koning en Leden van zijn Huis en verzoeken Blauw Bloed onverkort te handhaven.' Aan het einde van de avond waren er al bijna 500 handtekeningen binnen en het aantal is vandaag alweer verdubbeld.

Het verdwijnen van de programma's volgt volgens een woordvoerder van de NPO 'in het licht van de brede programmavernieuwing.' Hij laat weten: 'We zitten nu midden in de planning voor 2022, waarbij we werken aan het toekomstbestendig maken van onze programmering.' Volgens de EO is Blauw Bloed nog niet helemaal verleden tijd. Ze laten weten dat er nog gesprekken gaande zijn met NPO over hoe ze het koningshuis een plek kunnen geven.

Vind jij ook dat Blauw Bloed niet mag verdwijnen? Teken hier de petitie.